Op donderdag 23 november 2023 van 15.30 uur tot 18.00 uur lanceert College de Brink dé techniekopleiding van het Gooi: DTO. Een unieke opleiding voor Nederland die tot stand is gekomen door goed te luisteren naar het bedrijfsleven, de leerlingen en het MBO. Zowel het bedrijfsleven in het Gooi als het MBO willen liever breder geschoolde leerlingen binnen de techniekbranche. College de Brink heeft daarop geanticipeerd en zo is de Duurzame Techniek Opleiding (DTO) tot stand gekomen. Voor het opzetten van deze nieuwe opleiding heeft het ministerie van onderwijs College de Brink toestemming gegeven.

Aantrekkelijke opleiding

DTO leerlingen volgen deze prachtige opleiding vanaf het derde leerjaar als examenvak.

In leerjaar 3 leggen we in deze opleiding DTO de basis van zowel BWI (Bouw, Wonen en Interieur) als die van PIE (Produceren, Installeren en Energie). Eind leerjaar 3 maken de leerlingen een keuze uit onze nieuwe uitstroomprofielen: 

  • Smartbuilder
  • Duurzame bouwer
  • All Rounder 
  • Specialist

De brede technische basis met zowel BWI als PIE maakt het voor de leerling een aantrekkelijke opleiding. Ze gaan in leerjaar 3 aan de slag met een aantal projecten, waaronder het maken van een “mini tafelvoetbalspel”. In plaats van het vervaardigen van bijvoorbeeld een kozijn. Zo stappen wij met DTO echt in de belevingswereld van de leerlingen, in het nu!

Ook gaan de leerlingen een “mini vuurkorf” maken die ze met een lasercutter kunnen personaliseren. Creativiteit en personaliseren binnen DTO vinden wij erg belangrijk. “Dat maakt het werken binnen de techniek natuurlijk hartstikke leuk.” 

In het nieuwe lokaal, een grote ruimte in plaats van meerdere kleine ruimtes, kunnen de leerlingen een versleten pipowagen renoveren of een Tiny House voorzien van elektriciteit en andere, duurzame, technieken. Een groot lokaal biedt de ruimte om de rust op te zoeken om te werken en om de leerling beter te kunnen bedienen.

In september 2023 zijn er 35 leerlingen gestart met deze nieuwe unieke Duurzame Techniek Opleiding. In leerjaar 1 en 2 krijgen alle leerlingen van College de Brink de mogelijkheid om kennis te maken met wat voor moois DTO allemaal te bieden heeft.