Bij deze vakroute ontdek je de wereld van de horeca, bakkerij en recreatie.
Dit is je eerste kennismaking met een tof vakgebied!
Je leert onder andere hoe je in de keuken op verschillende manieren kunt snijden, koken, bakken, braden en natuurlijk hoe je alles weer schoonmaakt. De heerlijke gerechten die je met dagverse producten hebt bereid worden iedere week geserveerd in ons lesrestaurant aan ‘echte’ gasten! In onze bakkerij maak je ovenvers brood en heerlijke banketspecialiteiten. We leren je de fijne kneepjes van het brood- en banketbakkers vak.
Verder leer je hoe je in sterrenrestaurants volgens de menuleer een tafel dekt; hoe je een gast koninklijk behandelt en hoe je een overheerlijke alcoholvrije cocktail serveert.
“Onze leerlingen bereiken de top doordat zij mee mogen doen aan de regionale- en landelijke VSHO vakwedstrijden“
Ook organiseren wij het jaarlijks terugkerende ‘sterren diner’, waar je les krijgt van voormalige College de Brink leerlingen die in sterrenrestaurants zijn komen te werken. De HBR-afdeling van College de Brink heeft door de jaren heen meerdere chefs afgeleverd die in bekende sterrenrestaurants werken.
Door onze bekendheid in het horeca-veld, wordt ons lesrestaurant jaarlijks bezocht door gerenommeerde Nederlandse sterrenkoks.
Onze leerlingen bereiken de top doordat zij mee mogen doen aan de jaarlijks terugkerende regionale- en landelijke VSHO vakwedstrijden. Zo zijn zij afgelopen jaren meerdere keren in de prijzen gevallen als beste gastheer/vrouw of keuken team.
Beroepen en richtingen die aansluiten bij dit domein zijn:
- Werken als chef in een sterrenrestaurant of sterrenhotel
- Werken als gastheer/gastvrouw in een hotel, restaurant of café
- Werken als (ambachtelijke) Brood- en of banketbakker
- Werken als patissier in een hotel of restaurant
- Medewerker in sterrenhotels
Bekijk onderstaande video over de vakroute HBR: