Bij deze vakroute leer je alle facetten van het werken in het HBR-bedrijfsleven.

Hier leer je o.a. hoe je in de keuken op verschillende manieren snijdt, kookt, bakt, braadt en natuurlijk schoon maakt.

In de onze bakkerij maak je ovenvers brood en banketspecialiteiten. We leren je de fijnste kneepjes van het brood- en banketbakkers vak. Dit is je eerste kennismaking met een gerespecteerde ambacht.

In onze keuken bereiden de leerlingen met dagverse producten de heerlijkste gerechten die iedere week geserveerd worden in ons lesrestaurant voor “echte” gasten! 

Je leert hoe je in sterrenrestaurants volgens de menuleer een tafel dekt; hoe je een gast koninklijk behandelt en hoe je een overheerlijke alcoholvrije cocktail serveert.

Onze leerlingen bereiken de top doordat zij mee mogen doen aan de jaarlijkse regionale- en landelijke VSHO vakwedstrijden

Onze leerlingen bereiken de top doordat zij mee mogen doen aan de regionale- en landelijke VSHO vakwedstrijden

Ook organiseren wij ‘het jaarlijks terugkerende sterren diner’, waar onze leerlingen les krijgen van voormalige College de Brink leerlingen die in sterrenrestaurants zijn komen te werken. De HBR-afdeling van College de Brink heeft door de jaren heen meerdere chefs afgeleverd die in bekende sterrenrestaurants werken.  

Door onze bekendheid in het horeca-veld, wordt ons lesrestaurant jaarlijks bezocht door gerenommeerde Nederlandse sterrenkoks. 

Onze leerlingen bereiken de top doordat zij mee mogen doen aan de jaarlijks terugkerende regionale- en landelijke VSHO vakwedstrijden. Zo zijn zij afgelopen jaren meerdere keren in de prijzen gevallen als beste gastheer/vrouw of keuken team.

Beroepen en richtingen die aansluiten bij dit domein zijn:

  • Werken als chef in een sterrenrestaurant of sterrenhotel
  • Werken als gastheer/gastvrouw in een hotel, restaurant of café
  • Werken als (ambachtelijke) Brood- en of banketbakker
  • Werken als patissier in een hotel of restaurant
  • Medewerker in sterrenhotels

Bekijk onderstaande video over de vakroute HBR: