Kom stage lopen bij College de Brink 

Ben je op zoek naar een uitdagende stage waar betekenisvol onderwijs met een persoonlijke benadering voorop staat en waar je vraaggestuurd kunt werken, vanuit de passie van jezelf en de leerlingen? Dan is een stage bij College de Brink iets voor jou!

Wij hebben niet alleen plaats voor stagiaires en lio’s van de reguliere lerarenopleiding, maar ook voor deeltijdstudenten, zij-instromers en studenten van de Hogescholen voor de Kunsten, de Academie voor Lichamelijke Opvoeding en voor lerarenopleidingen voor de praktijkgerichte vakken.

Wat maakt een stage bij College de Brink bijzonder?
College de Brink is een middelgrote school en heeft een breed aanbod van beroepsopleidingen in drie verschillende leerwegen; basisberoepsgericht, kaderberoepsgericht en mavo. Het betekenisvol onderwijs op College de Brink krijgt vorm door “leren door doen”. Het onderwijs moet aansluiten bij de werkelijkheid en door de vele praktijklessen, stages en excursies wordt ons onderwijs leuker en aantrekkelijker.
College de Brink staat bekend om haar vernieuwend vakonderwijs. Wij hebben als enige school in Nederland het vak Funtology bedacht en wij zijn voor heel Nederland een nieuwe vakroute aan het ontwikkelen: “Duurzaam Techniek Onderwijs” (DTO). Deze ontwikkelingen maken ons tot de meest vooruitstrevende school van Nederland.

Als stagiair op College de Brink heb je affiniteit met het VMBO beroepsgericht onderwijs en hart voor leerlingen. Je eigen persoonlijke ontwikkeling wordt gestimuleerd door de begeleiding van de werkplekbegeleider en je neemt deel aan intervisie trainingen en scholingen.

Wat heeft College de Brink te bieden?
Wij zijn een geaccrediteerde opleidingsschool (NVAO). We hebben een samenwerkingsovereenkomst met de Hogeschool van Amsterdam (HvA), de Hogeschool Utrecht (HU). Onze opleidingsplekken voldoen aan de eisen van deze instituten, daarmee is de kwaliteit van de begeleiding gegarandeerd.

 • De begeleiding die je mag verwachten van een opleidingsschool: gecertificeerde werkplekbegeleiders en vaste intervisiemomenten.
 • Een uitdagende en veilige leer-werkomgeving met tal van mogelijkheden om je eigen lesstijl te ontdekken en te ontwikkelen.
 • Een aanbod van trainingen in de GSF-brede schoolgroep waar de theorie van de opleiding gekoppeld wordt aan de praktijk van de stage.
 • Bouwen aan je netwerk: contacten opbouwen met medestudenten op andere GSF-scholen en kennismaken met de andere scholen.
 • Een stageplek die aansluit bij de eisen van jouw opleidingsinstituut en de daarbij behorende begeleiding van een instituutsopleider.
 • Kennismaking met een andere doelgroep dan waar je zelf onderwijs mee hebt genoten.
 • Een aanbod aan intervisiebijeenkomsten waar je je stage-ervaringen uitwisselt en de tijd krijgt om erop te reflecteren.
 • En last but not least: de gelegenheid om mee te denken en te werken aan het onderwijs van de toekomst.

Wij bieden jou:

 • Een grote variatie aan uitdagende leerwerktaken.
 • De kans om mee te werken aan de ontwikkeling van optimale leerlingbegeleiding en vernieuwend onderwijs.
 • Volop ruimte om in overleg je onderzoeksopdrachten uit te voeren.
 • Uitstekende begeleiding. Drie personen zijn intensief bij jouw stage betrokken: je werkplekbegeleider (een hiertoe opgeleide en gefaciliteerde vakdocent), de schoolopleider en de instituutsopleider. Zij hebben regelmatig contact met elkaar.
 • Het GSF-schoolgroepprogramma. Een speciaal programma voor stagiairs met een afwisselend aanbod van thema’s en intervisiebijeenkomsten op de woensdagmiddag.

Solliciteren?
Heb je interesse in een stage bij College de Brink? Mail dan je sollicitatie naar onze schoolopleider: Elke Niemeijer, eniemeijer@gsf.nl.