College de Brink is altijd op zoek naar collega’s die onze gedrevenheid delen om te werken met leerlingen met speciale onderwijsbehoeften.

Wil jij net als wij het verschil maken voor deze leerlingen, neem dan contact op met onze adjunct directeur onderwijs en kwaliteit: Marieke Smeenk. We nodigen je graag uit voor een kop koffie en rondleiding door de school, om te zien of we een match zijn!

“De koffie (of thee) staat voor je klaar”

“De koffie (of thee) staat voor je klaar”

College de Brink in Laren is een middelgrote school voor beroepsonderwijs (basis/kader) en mavo waar vakgericht onderwijs hoog in het vaandel staat. In een gestructureerde en veilige leeromgeving ontdekken onze leerlingen waar zij goed in zijn.

Onderwijs op College de Brink start met een goede relatie tussen de docent en de leerling: eerst pedagogiek, dan didactiek. Vanuit de relatie werken docent en leerling samen aan het construeren van kennis die aansluit bij de mogelijkheden van de leerling. Daarbij speelt vakmanschap – leren door doen – een sleutelrol. Alles staat in het teken van ontwikkeling. Wij focussen op wat de leerling goed kan, niet op wat er minder goed gaat. Zo maken we het iedere leerling mogelijk om het maximale uit zichzelf te halen.

College de Brink maakt deel uit van de Gooise Scholen Federatie. Deze scholengroep hecht veel waarde aan professionele ontwikkeling. Er is bijvoorbeeld een eigen GSF Academie en een tweejaarlijkse onderwijsconferentie. Alle GSF-scholen zijn gecertificeerd als opleidingsschool.

“Vanuit de relatie werken docent en leerling samen aan het construeren van kennis die aansluit bij de mogelijkheden van de leerling.“

College de Brink is een warme en fijne school voor leerlingen en personeel. Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen goed in hun vel zitten en dat we een goede relatie met elkaar hebben. Wij vinden ook dat de schooltijd een leuke en fijne periode moet zijn, waar onze leerlingen later met warme gevoelens aan terugdenken!

Wij maken daarom deze beloften aan onze leerlingen:

  • Je hebt het hier naar je zin;
  • Je bent hier veilig;
  • Je ontvangt excellent onderwijs;
  • Wij helpen jou bij het vinden van jouw succes.
  • Wij kiezen bewust voor deze beloften: onderwijs moet in de eerste plaats leerzaam zijn, maar de schooltijd moet ook leuk zijn en bijdragen aan het zelfvertrouwen. Tevens moet onze visie bijdragen aan de persoonsvorming; je moet naderhand ook gewoon een goede buurman of buurvrouw worden.

College de Brink biedt uitdagend, betekenisvol en praktijkgericht onderwijs. Wij leiden onze leerlingen op tot vakmensen, waardoor onze leerlingen goed worden voorbereid op het vervolgonderwijs en de arbeidsmarkt.

Wij leveren de vaklieden van de toekomst en wij zijn hier trots op!