5 vragen over de brugklas op College de Brink

  1. In welke klas kom ik?

In welke klas je terecht komt, hangt af van verschillende factoren. Zo kijken we bijvoorbeeld naar het basisschooladvies, de verhouding jongens en meisjes in een klas en waar iedereen vandaan moet komen.

  1. Hoe weet ik bij wie ik in de klas kom?

Al voor de zomervakantie kom je een middag langs om je nieuwe klasgenoten te ontmoeten. Zo weet je van tevoren al bij wie je in de klas komt.

  1. Hoe ziet de eerste schoolweek eruit?

In de eerste schoolweek is er een introductiedag en het College de Brink festival. In deze week doe je allerlei leuke dingen met je klas en je mentor om bekend te raken met de school en de omgeving. In deze eerste week heb je dus nog niet je schoolboeken nodig. Na deze eerste week ben jij helemaal klaar om de eerste lessen te gaan volgen op College de Brink. 

  1. Wat is een mentor?

Had je op de basisschool nog één of twee juffen en/of meesters voor de klas, op de middelbare school heb je voor elk vak een eigen docent. Daarnaast heeft elke klas heeft een mentor. Deze mentor is je eerste aanspreekpunt binnen de school. Je kunt altijd met je vragen bij je mentor terecht. Tijdens de introductieweek aan het begin van het schooljaar leer je je mentor goed kennen. Ook krijg je gedurende het jaar les van je mentor en zijn er mentoruren, zodat jullie elkaar nog beter leren kennen. Je mentor is ook het eerste aanspreekpunt voor je ouder(s)/verzorger(s) wanneer zij vragen hebben. 

  1. Welke vakken krijg ik?

Een groot verschil met de basisschool is dat je voor ieder vak naar een ander lokaal gaat. Ook krijg je op College de Brink veel vakken die je nog nooit hebt gehad. Zo staan er vakken op je rooster zoals Funtology, Horeca – Bakkerij & Recreatie, Zorg & Welzijn, Duurzaam Techniek Onderwijs, Media – Vormgeving & ICT. Funtology krijg je in leerjaar 1 en 2 en wordt in Nederland alleen gegeven op College de Brink. 

Leer hier alles over Funtology

Bij Horeca – Bakkerij & Recreatie, Zorg & Welzijn, Duurzaam Techniek Onderwijs en Media – Vormgeving & ICT krijg je een goede indruk van de verschillende vakroutes, waarvan je er straks één kiest om je in te specialiseren vanaf leerjaar 3. 

Daarnaast zijn er ook vakken die je ook al op de basisschool had, maar die we hier net even anders noemen. Zo heet gym op College de Brink Lichamelijke Opvoeding, en vind je dit straks afgekort op je lesrooster als LO. Taal heet bij ons Nederlands, Engels heet Engels en is wereldoriëntatie gesplitst in de vakken aardrijkskunde en geschiedenis. 

Natuurlijk zijn er nog veel meer vakken. Tijdens de Open Dag kun je een kijkje nemen bij de verschillende vakken die we aanbieden.