Decanaat op College de Brink

Megan van Dijk is onze decaan op College de Brink.

Een decaan organiseert activiteiten en voert gesprekken met leerlingen om ze te helpen bij het maken van een keuze. Dit kan een keuze zijn voor een praktijkroute (MVI, DTO, HBR en ZW), maar ook voor een vervolgopleiding. Het gaat dus om keuzes die belangrijk zijn voor je toekomst.

Leerjaar 1 en 2
Aan het eind van leerjaar 1 vul je een voorlopige TOP 3 van de praktijkroutes in en in leerjaar 2 wordt de definitieve keuze aangegeven. De decaan is aanwezig om informatie te geven over de verschillende praktijkroutes en om vragen te beantwoorden. Het is natuurlijk handig om van tevoren alvast met je ouder(s)/verzorger(s), mentor, praktijkdocenten of je vrienden te praten en na te denken over wat je graag zou willen doen. Je kunt ook cdb.kiest volgen op Instagram. Daar worden berichten geplaatst over wat de bovenbouwleerlingen eigenlijk doen bij de verschillende praktijkroutes.

Leerjaar 3 en 4
In leerjaar 3 en 4 is het belangrijk om na te denken over welke vervolgopleiding je zou willen gaan doen. De stages die je doet vanuit de praktijkroute kunnen hierbij helpen. Daarnaast is het goed om open dagen te gaan bezoeken. Je kunt hier alleen naartoe gaan, maar je kunt ook samen met je ouder(s)/verzorger(s) of met vrienden heen gaan.

Misschien wist je in leerjaar 1 al wat je later wilde gaan worden, maar het kan ook zijn dat je nog geen idee hebt. Je kunt in dat geval vragen om een gesprek in te plannen om te kijken naar mogelijke interessegebieden. Er kan bij de decaan ook informatie gevraagd worden over specifieke vervolgopleidingen, het inschrijfproces of open dagen. De deadline om je aan te melden voor een vervolgopleiding is 1 april 2024.

Handige tips

  • Praat met je ouder(s)/verzorger(s), mentor, praktijkdocenten en vrienden over wat je interessant lijkt.
  • Kijk rond bij de decanenhoek op de eerste verdieping. Hier liggen folders van MBO-scholen die je mee kunt nemen.
  • Kijk op onze website voor handige websites en open dagen.
  • Lees je berichten op SOM. Via SOM word je op de hoogte gehouden over het inschrijfproces.
  • Volg cdb.kiest op Instagram. Hier vind je informatie over verschillende MBO-scholen, open dagen en het inschrijfproces. Je kunt hier ook een berichtje sturen als je een vraag hebt.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je een mailtje sturen naar mvdijk1@gsf.nl of langslopen bij 204.

Heb je een vraag voor de decaan?