Op woensdag 14 juni zijn onze DTO docenten samen met 24 leerlingen afgereisd naar het hoofdkwartier van de Koninklijke Marine in Den Helder om mee te doen aan Planet Robot.

Je eigen Battlebot maken

Tijdens de DTO lessen hebben onze leerlingen in groepjes hun eigen Battlebot ontworpen en gemaakt. De leerlingen leerden hier het ontwerpcyclus doorlopen, na te denken over het model, verschillende soorten verbindingen en omgaan met verschillende materialen. Het komend schooljaar starten we met DTO vakroute en mede hierdoor is er een ontwerp-eis bij gekomen, de Battlebot moet namelijk bestaan uit zowel hout als metaal. De ideale voorbereiding voor het 3e leerjaar DTO!

Een fantastische dag!

Tussen de battle wedstrijden door hebben we een rondvaart gemaakt door de Marinehaven. Een mooie ervaring voor onze leerlingen! Een bezoek aan het Marinemuseum maakte de dag compleet. In de halve finale deed College de Brink mee met 7 Battlebots. Van de 7 gingen er 3 door naar de finale. Tijdens de finale stonden alle leerlingen om de arena heen en werd het een spannende wedstrijd. College de Brink heeft de eerste, tweede en derde plaats behaald. Hier zijn we als team DTO natuurlijk super trots op!